ADHD Medicin

Til medicinering af den udbredte sygdom ADHD, bruges der specielt AHDH Medicin. ADHD står for Attention Deficit – Hyperactivity Disorder. De fleste af de personer som lider af ADHD får ADHD medicin for det, så de fungerer så godt som de nu kan i en normal hverdag.

Hvordan ser man om en person har ADHD og har brug for ADHD medicin

Det skal siges, at det kun er læger eller psykiatere der kan udskrive ADHD medicin, men hvis du ser nogle af disse tegn på ADHD hos en person i din omgangskreds, burde du anbefale personen at gå til lægen og få tjekket om personen kunne have tegn på ADHD.

Der er nogle punkter som man bruges som pejlemærke til at se, om folk muligvis har ADHD. Hvis personen har svært ved at fastholde opmærksomheden ved arbejde for voksne eller ved leg hos mindre børn. Det kan være et skolebarn har svært ved at side stille og høre efter.
Personer med ADHD har også generelt svært ved at koncentrere sig mere i en ganske få minutter. Det er forholdsvis let at spotte hvis personen hele tiden mister koncentrationen. Disse tegn kan dog også skyldes mange andre årsager, så drag ALDRIG en konklusion ud fra dette. Konsultér derfor en fagperson, hvis du er i tvivl.ADHD Medicin

Hvis man har ADHD kan man have svært ved, eller kan i det hele taget, slet ikke tilrettelægge sit arbejde, og organisere sig. Dette kan især være et problem for mange voksne med ADHD, da de vil have svært ved at tilrettelægge en ordenligt hverdag.

Folk der lider af ADHD bliver også let distraherede af alt lige fra en bil der kører forbi til en impulstanke de får og derfor må og skal udføre med det samme.

Man ser tit at personer der lider af sygdommen, har meget uro i både hænder og/eller fødder. Det betyder at personen tit har svært ved at stå stille og derfor virker meget impulsiv og gør nogle ting, som folk uden ADHD ikke ville have gjort.

Folk med ADHD kan også tit have svært ved at udvise empati for andre. Ikke at vise empati for andre kan betyde at man har en meget dårlig eller slet ikke nogen situationsfornemmelse – det kan fx være svært for nogen med ADHD at stå i kø og vente på, at det bliver ens tur.

Hvis du har en person i din omgangskreds der passer ind på disse punker og ikke allerede får ADHD medicin, eller er blevet tjekket for om personen skal have medicin er det en god ide at henvende sig til personen for at få personen til at gå til en fagperson og få taget en ADHD test.

Ritalin som ADHD medicin

Der findes flere forskellige former for medicinering af personer med ADHD. En af de mest anvendte former for ADHD medicin er ritalin. Ritalin er kendt som Methylphenidat i lægeligt sporg. Ritalin som ADHD mediciner er et centralstimulerende medicin som øger koncentrationen for den enkelte person i 3-4 timer. Det skal indtages flere gange om dagen for at dække alle de vågner timer ind. Når det indtages flere gange om dagen har det en depot funktion som betyder at personen hele døgnet modtager ADHD medicin. Det betyder også at selvom personen smider en pille væk, eller glemmer at tage den, vil personen stadig være medicineret. Det vil dog ikke virke lige så meget, som hvis personen havde taget pillen som normalt. Derfor er det vigtigt at ADHD patienter i behandling sin ADHD medicin.