ADHD Symptomer

ADHD symptomer kan opstå hos alle mennesker, men symptomerne er virkelig gennemgående hos de mennesker, som har ADHD.

Lad os først lige få et overblik og en grundlæggende viden omkring ADHD, for ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder, og før i tiden blev det kaldt for DAMP. Grunden til at det i dagens Danmark kun går under navnet ADHD i dag, skyldes den negative klang som DAMP har – og det er ikke rart for nogen, at blive mobbet med at man har ”DAMP i hovedet”, for det er sket og derfor har man besluttet sig at skifte det officielle brug af navnet til ADHD.

Lad os dog komme tilbage til ADHD symptomer, for der findes utrolig mange symptomer på ADHD, men vi har her prøvet at give nogle af de mest gennemgående.

Mest gennemgående ADHD symptomer

Vi har tilføjet nogle af de mest gennemgående ADHD symptomer herunder, men husk på, at hvis du har nogle af symptomer, er det ikke ensbetydende med at du har ADHD – det er kun autorisede læger, psykiatere og psykologer, der kan komme med en endelig ADHD diagnosticering.

ADHD symptomer:

* Problemer med koncentrationen og opmærksomheden ved opgaver.
* Utrolig høj aktivitetsniveau, hvor der kræves aktiviteter konstant.
* Dårlig situationsfornemmelse og forståelse overfor omgivelser.
* Støjende og larmende adfærd.
* Utålmodighed ved kø og samtaler.
* Følelsesladede udbrud.
* Store udfordringer med stillesiddende aktiviteter.
* Glemsomhed der giver anledning til mistede ting.

ADHD symptomerDe ovennævnte ADHD symptomer passer meget godt på langt de fleste, der er diagnosticeret med ADHD – men selvom du kan genkende nogle af symptomerne på dig selv, er det ikke ensbetydende med at du har ADHD.

Benyt vores liste over ADHD symptomer, som en liste over ting du gerne vil snakke med din læge, psykiater eller psykolog om – for tager du afsæt ud fra listen, kan du komme tættere på svaret om hvorvidt du lider af ADHD eller ej.

Flere ADHD symptomer

Ønsker du at lære mere omkring ADHD symptomer, så kan du eventuelt tage vores indledende ADHD test på vores hjemmeside. Her finder du også andre symptomer på ADHD – ellers har din læge, psykiater eller psykolog en udvidet ADHD test, som giver dig et overblik over langt flere symptomer.

Husk endnu engang på, at selvom du har symptomerne på ADHD, eller DAMP(som det blev kaldt før i tiden), så er det ikke ensbetydende med at du har ADHD. Vores ADHD symptomer i artiklen skal kun benyttes til generel og indledende forståelse for ADHD.